Seitanin lumoissa kohti uutta paistia, Resto Verde

Viime jouluna kaupoissa taisteltiin seitankinkuista. Ihmiset villiintyivät lihattomista paisteista. Minä tein ihmisille joululaatikoita ja en ehtinyt edes ajatella, miten korvaisin kinkkuni. Lopputulos oli, että lihattomuus oli totisinta totta enkä saanut aikaiseksi mitään kinkkuun verrattavaa.

Nyt kun pääsiäinen hiipii nurkille, mieleeni pompahti ajatus siitä, että haluaisin iskeä monta ihanaa kärpästä yhdellä läimäisyllä. Haluaisin auttaa lähellä asuvia vegaaneja ja kasvisruokailijoita saamaan lihattoman pääsiäispaistin. Samalla haluaisin tietysti myös saada omaan pöytäämme ihanan, punaviinin ja valkosipulin makuisen paistin. Mutta mieleeni tuli myös pelastaa gluteenittomat kanssakulkijat, joiden paistinhimo on tähän saakka jäänyt tyydyttämättä. Lähes kaikki vegaaniset paistivaihtoehdot kun on tehty vehnägluteenista. No onhan tietysti olemassa erilaisia palkokasveista tehtyjä paisteja, mutta niillekin moni on allerginen, joten minulle allergisena ihmisenä syntyi ajatus pelastaa kaikki nämä kanssasisaret ja -veljet ja kehitellä jotain sellaista, minkä voisimme syödä allergiaa pelkäämättä.

Tuotekehittely ei ole mitään helppoa. Täytyy pohtia erilaisia hyviä ja huonoja puolia sekä kokeilla ja taas kokeilla loputtomia kertoja. Samalla perhe saa maistella tuotetta väsymiseen saakka. Lopulta tuotetta maistatetaan läheisillä ja jos hyvin käy, maistatus siirtyy ulkopuolisillekin. Jännää onkin, mitä muut mahtavat sanoa siitä, mistä minä tykkään todella paljon. Pettymyksiin täytyy varautua ja tottua. Tärkeää on että löytää mahdollisimman hyvin sen oman kannatajajoukkonsa ja pystyy palvalemaan heidän tarpeitaan.Siihen on pyrkimistä ja siihen on pitkä ja kivinen tie. Matkalla ajattelen, että yksikin teistä tyytyväisistä asiakkaista on hyvä saavutus.

Seitanit ja uudet gluteenittomat vegepaistit eli Resto Verdet ovat verkkokaupassamme nyt. Nimi Resto Verde tarkoittaa vihreää lepoa. Se kertoo siitä, että tämä gluteeniton kasvispaisti on vihreiden arvojen puolesta puhuja ja parhaimmillaan levättyään jääkaapissa tai pakkasessa vähintään vuorokauden tai pari. Voit siis huoletta tilata omasi vaikka heti!

 

24.2.2019

 

@stinakokkaa #stinakokkaa #vegaani #vegan #vegaaniruokaa #kasvisvaihtoehto #terveellinenruokavalio #sekaanistavegaaniksi #kohtivegaaniutta #ruokavalintoja #gluteeniton #seitan #seitankinkku #seitanpaisti #paisti #gluteenitonseitan #allergia #ruokaaineallergia #restoverde #pääsiäispaisti #tilaaomasinyt #lihatonvaihtoehto

Koepaisteja on maisteltu perheessämme lähes joka ilta. Ja maistellaan tästä eteenpäinkin.


Amerikan pannareita kotitarpeista

Mikään ei ole niin ihanaa kuin ihana brunssi perheen kanssa makuuhuoneessa, TV:n ääressä sunnuntaiaamuna. Joskus mieliteot vain tulevat hieman suunnittelematta ja siihen ei sitten olekaan varauduttu. Mistäs taiot brunssin, kun ei olekaan käyty kaupassa sitä varten?

Brunssin voi kehitellä hyvin amerikan pannareiden ympärille. Ja ne taas syntyvät hyvin kotikaapin tarpeista vegenä. Eli ei siis tarvitse lähteä erikseen kauppaan vaan kurkistus kaapin perukoille riittää. Sinulla varmaan on vehnäjauhoja, kauraryynejä, sokeria, suolaa ja vettä. Siinä se! Tässä maailman helpoin ohje ihaniin pannareihin:

 

1dl kauraryyniä (jos voit valita, pikakauraryynit vaahdottuvat parhaiten, mutta kaikki käy tähän reseptiin)

1/2dl hienoa sokeria

1tl suolaa

1/2dl kasviöljyä

2dl kiehuvaa vettä

 

Laita nämä ainekset belderiin tai kannuun ja käytä sauvasekotinta, molemmat tavat ovat yhtä hyviä. Sekoita ainekset voimakkaasti vaahdottaen niin, että kauraryynit pilkkoutuvat ja seos muuttuu tasaiseksi.

 

1dl kylmää vettä

1dl vehnäjauhoja

 

Lisää seokseen vesi kevyesti sekoittaen ja heti perään vehnäjauho. Älä vaivaa seosta vaan sokoita vain nopeasti, kunnes seos on tasaista.

 

Kasviöljyä paistamiseen

 

Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi. Laita pannulle pieni tilkka öljyä. Laita pannulle 1/4-1/2dl taikinaa ja paista, kunnes reunat alkavat hieman ruskistua. Käännä pannukakku ja paista toiselta puolelta hetki, kunnes pannukakku on kullanruskea. Voit säätää pannun lämpötilaa tarvittaessa oman mielesi mukaan. Muista, että pannu viilenee, kun paistat siinä muutaman pannukakun.

Helppoja, mahtavan makuisia ja edullisia pannareita omasta kaapista löytyvistä aineista!

 

20.1.2019

 

@stinakokkaa #stinakokkaa #vegaani #vegan #vegaaniruokaa #kasvisvaihtoehto #pamerikanpannarit #pannukakku #brunssi #kauraryyni #omastakaapista #vege #vegeä

Amerikan pannarit kuuluvat sunnuntainautintoihin.