StinaKokkaa

Pohjoisessa,

joten verkkokauppa

on kiinni!

 

Markkinoita ja tapahtumia, uutta vegemakkaraa

StinaKokkaa keittiö on ottanut uuden askeleen maailmalle. Olemme halunneet koko porukalla lähteä ulos katsomaan, mitä muut tekevät ja toisaalta tuoda oman kotoisen toimintamme ihmisten keskelle. Niinpä meidän kettiömme on tuotu erilaisiin tapahtumiin ja ihmisten keskelle.

Viimeisimmäksi minä itse lähdin kiertämään Kallio Kukkii Piknikille ja myymään vegaanisia herkkujamme ihmisille. Kuljin viltiltä toiselle ja juttelin keittiömme toiminnasta sekä vegaani- ja yleensäkin kasvisravinnosta. Yllättävää oli se, miten positiivisesti ihmiset suhtautuivat vihreään valintaan. Pizzat ja Wihikset katosivat kassistani pikaisesti ja ihmiset olivat onnellisia aidoista, kotoisista mauista. Tietysti saimme paljon kiitosta myös hyvästä palvelusta.

Näillä kauniilla sanoilla jaksamme pitkään. Minusta tuntuu hyvältä jatkaa tästä eteenpäin, koska tunnen tehneeni juuri sitä, mitä kuuluukin eli tarjonneeni maistuvaa, kotoista ruokaa edulliseen hintaan sitä kaipaaville. Kiitos kaikille asiakkailleni. On ollut ilo kohdata teidät. Kiitos myös niille, joiden kanssa juttelimme ihan muuten vain. Oli mahtava boogie!

Seuraavaksi suuntaamme Helsingin Kauppatorille Helsinki Farmers' Market - Villiruoka & Vege -tapahtumaan 26.5.2019. Päivä on siis sunnuntai ja samalla kun piipahtaa äänestämässä, voi käydä kurkkaamassa, millaista vegemakkaraa me olemme saaneet aikaan. Tuote on siis aivan uusi ja ensimmäistä kertaa esillä tapahtumassa. Tervetuloa maistamaan!

 

PunaviiniSeitania filépötkönä


Olemme mukana Teurastamon Pääsiäismarkkinoilla 13.4.2019 klo 10-17.

Tervetuloa maistelemaan StinaKokkaa Gourmét seitania sekä noutamaan oma vegaaninen pääsiäispaisti. Emme ota ennakkotilauksia markkinoille. Oman pääsiäisseitanisi voit tilata normaaliin tapaan StinaKokkaa-verkkokaupasta, sähköpostitse tai tekstiviestillä, niin kauan kuin tavaraa riittää.

Stina Kokkaa ja bloggaa

Ihan parasta kokkaamisessa on se, että ruoasta syntyy tarinoita. Juuri siksi haluan kirjoittaa parhaita juttuja ylös. Olkoon sitten, että aina ei puhuta ruoasta, juomasta tai välineistä ihan yksinkertaisesti vaan tarinaan kätkeytyy isoja tunteita. Ehkä juuri siksi kannattaakin tulla katsomaan, kun Stina Kokkaa ja bloggaa.


Suosituksia WWF:n kanssa

Eilen julkaistiin WWF:n ruokasuositus, joka pisti minulla välittömästi kiukaan kuumaksi. Onneksi älysin pitää suuren suuni kiinni, enkä avautunut ajatuksistani, koska viisas yöuni toi jälleen minulle suuren kasan viisautta ajatuksiini. Suosituksessa on paljon hyvää ja se vie ihmiskuntaa kokonaisuudessaan kohti parempaa vaihtoehtoa.

Tuotamme valtavasti kasvihuonekaasuja ja viidennes ihmisen tuottamasta hiilijalanjäljestä syntyy ravinnon myötä. Tähän on mahdollista puuttua ja kasvisravinto on siihen mainio keino. Oma vegaaninen valintani on ensisijaisesti varsin itsekkäistä lähtökohdista alkunsa saanut projekti. Halusin nimittäin muuttaa elämäni terveellisemmäksi. Valinta tuntuu mahtavalta! Sen lisäksi, että olen saanut uuden, mahtavan elämän, voin vaikuttaa myös luontoon positiivisesti. Valitsemalla kasvisravinnon ja siihen mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja ruoka-aineita, vähennän omalta kohdaltani luonnon kuormittamista valtavasti.

Ruoan tuotanto on välttämätöntä. Ja se tuottaa aina jonkin verran haittaa ympäristölle. Kannattaa kuitenkin pyrkiä syömään ruokaa, jonka kuormitus on pienin. Siksi koen itse vähäisenkin lihan ruokasuosituksessa turhana. Toisaalta jonkin aikaa mietittyäni ymmärsin, että on parempi ojentaa käsi ja odottaa ihmisten tulevan ojennetun käden perässä kohti kasvisten maailmaa. Opastamalla, ei pakottamalla.

 

27.3.2019

 

@stinakokkaa #stinakokkaa #vegaani #vegan #vegaaniruokaa #kasvisvaihtoehto #terveellinenruokavalio #sekaanistavegaaniksi #kohtivegaaniutta #ruokavalintoja #WWF #ruokasuositus


Tuulahdus sitruunaa - gourmet seitan

Joskus tutuista ajatuksista on astuttava täysin ulkopuolelle löytääkseen jotain ihan uutta ja mahtavaa. Niin kävi minullekin, kun aloin kehitellä itselleni sopivia seitanreseptejä. Tosin en enää voi kutsua pelkästään seitaniksi vaan kyseessä on ehkä paremminkin gourmet seitan.

Lähtökohtaisesti se, että aloittaa seitantutkimuksensa pohtimalla uudenlaista maustamista 16€ punaviinipullo kädessään ja on ihan todella sitä mieltä, että lähestymistapa on terve, ei ole ihan normaalia. Kyseessä on siis aivan ilmiselvä luova hulluus, joka aiheuttaa silmät kiiluen keittiössä viuhuvaa, mumisevaa ja muistiinpanoja tekevää transsiin painumista.

Jossain vaiheessa iltaa mieheni yleensä esittää kriittisen kysymyksen: "Mitä me tänään syödään?" Jolloin tajuan pyörineeni 10-12 tuntia itsekseni keittiössä ja samaan aikaan perhe on ollut voileipälinjalla ja viimeistään NYT olisi aika saada oikeaa ruokaa äkkiä. Näin kävi ensimmäiselle punaviiniseitanillekin. Ja se päätyi syötäväksi nopean lisukkeen kanssa. Paranneltavaa oli vielä paljon, mutta syötävää se oli. Parasta mitä sain palautteeksi oli lihansyöjä mieheni toteamus, että saattaisi joissain olosuhteissa kuvitella syövänsä lihaa.

Koska koostumus oli hyvä, jatkoin mausteiden tutkiskelua. Kun sitten olin pyörittänyt kerta toisensa jälkeen punaviiniä erilaisten mausteyhdistelmien kanssa, sain kaiken täsmäämään. Minulla oli täydellinen punaviiniseitan, jossa ei ollut mitään keinotekoisia aromiaineita, ei väriaineita eikä mitään erityisen allergisoivia mausteita, edes soijaa en käyttänyt, koska tiesin sen olevan monille ongelmallinen. Mutta yhdistelmä olikin ehkä juuri siksi niin hyvä, että siinä maistui aidot maut, ei keinotekoiset makuaineet.

Koska allergia-asiat ovat lähellä sydäntäni, olen halunnut aina luoda ruokaa, joka sopii kaikille pöydässä istuville. Kun punaviiniseitan löysi muotonsa, allergiavapaa ruoka alkoi houkutella vielä enemmän. Halusin tehdä gluteenittoman seitanin, jossa ei olisi palkokasveja. Sellaista ei markkinoilla ollut ja sellaista tunnuttiin kaipaavan, koska moni gluteeniton oli allerginen myös palkokasveille. Ei muuta kuin päätä pyörittelemään ja ihmettelemään, mikä proteiini sopisi minun uuden seitanini raaka-aineeksi.

Riisipohjainen, gluteeniton punaviiniseitan näki päivänvalon eikä sen maussa tai rakenteessa tingitty yhtään sen enempää laadusta kuin maustakaan. Testiryhmän kommentit siitä olivat uskomattomia: "Oletko varma, ettei tässä ole yhtään mitään lihaa?" "Vois kyllä luulla ihan paistiks." "No, ihan ku mureketta." Eli tiesimme onnistuneemme.

Erästä punaviiniseitanerää tehdessäni minulle jäi yli hieman jauhoja. Katselin jääkaappia ja mietin, että pitäisi siivota siellä vähän ja otin sieltä käteeni sitruunan ja pohdiskelin mitä siitä voisi tehdä. Katseeni osui kaurakermaan ja saman tien pääni teki jo töitä ja pian olin lieden ääressä keittämässä maustelientä, jossa tuoksui pian vahvasti sitruuna, mustapippuri ja pannulla paistetut kalat. Juuri sellainen mielikuva sitruunaseitanistani kuuluikin tulla.

Olimme siis luoneet kolme tuotetta, joilla oli kolme erilaista ominaisuutta, ikäänkuin kolme erilaista luonnetta. Täydellistä gourmet ruokaa, jonka voisi vaikka leivittää, paistaa ja tarjoilla hienoimpien lisukkeiden kanssa. Tai toisaalta saman seitanin voisi leikata ohuiksi siivuiksi ja laittaa voileivälle kauniiden lisukkeiden kanssa. Nämä herkut maistuvat varmasti aina ja kaikille, olipa vegaani tai sekaani.

 

17.3.2019

 

@stinakokkaa #stinakokkaa #vegaani #vegan #vegaaniruokaa #kasvisvaihtoehto #terveellinenruokavalio #sekaanistavegaaniksi #kohtivegaaniutta #ruokavalintoja #gluteeniton #seitan #seitankinkku #seitanpaisti #paisti #gluteenitonseitan #allergia #ruokaaineallergia #restoverde #pääsiäispaisti #tilaaomasinyt #lihatonvaihtoehto #sitruunaseitan #gourmetseitan #gourmet #gourmetruokaa #kaurakerma #sitruuna


Joko olet käynyt tykkäämässä meistä Facebookissa?

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa. Seuraamalla sivuamme saat tiedon uusimmista blogikirjoituksista, parhaista resepteistä ja StinaKokkaa-tapahtumista.

https://www.facebook.com/StinaKokkaa/

Tervetuloa blogiarkistoon

Että sinun olisi helpompaa lukea uusimpia kirjoituksia, arkistoimme vanhempia kirjoituksia blogiarkistoon. Löydät ne ylhäällä tai sivussa olevasta valikosta, riippuen selaimestasi.. Olet aina tervetullut lukemaan myös vanhoja juttuja, yhä uudestaan ja uudestaan. Emme siis poista niitä kokonaan. Tule ja pyydä kaverisikin mukaan!